Benro Filterhouder MKII incl. 2 ring/2 frame/FTU2

€149,95
Artikelnummer: FH100M2
Beschikbaarheid: Uit voorraad leverbaar!
Levertijd: 1-2 dagen

De 'Next Level' filterhouder voor 100mm-filters van Benro. Met deze filterhouder is het mogelijk om verloopfilters snel en nauwkeurig te positioneren met een draaiknop.

In deze filterhouder is plaats voor 3 rechthoekige filters (100mm breed en 2mm dik) en een polarisatiefilter.

Het polarisatiefilter is via de achterzijde te bedienen terwijl er andere filters voor zijn geplaatst. We adviseren om de 82mm (SHDCPL82 of MACPL82) polarisatiefilters van Benro te gebruiken. Als er een filter van een ander merk wordt gebruikt, let er dan op dat deze niet te dik is. Als deze te dik is, dan is het niet mogelijk om het eerste slot te gebruiken. U kunt dan slechts twee filters gebruiken.

Bij de houder worden lensringen van 77mm en 82mm geleverd. De houder is dus gebruiksklaar voor lenzen met een filterdiameter van 77 of 82mm. Om de filterhouder te gebruiken op lenzen met filtermaat 67 of 72mm zijn er specifieke lensringen te verkrijgen (FH100M2LR67 of FH100M2LR72). Voor alle andere maten schroefdraad op de lens heeft Benro diverse Step Down ringen.

Filterframes

Bij de houder worden twee filterframes mee geleverd. Deze zijn uiteraard ook los te verkrijgen. De Benro FH100M2 is geschikt voor de volgende rechthoekige filters:

- 100mm x 150mm x 2mm (glas of resin) in filterframe FR1015

- 100mm x 100mm x 2mm (glas of resin) in filterframe FR1010

Het filterframe voor de verloopfilters (FR1015) heeft een vertanding waardoor dit filter snel en accuraat kan worden gepositioneerd met de rode draaiknop. De draaiknop heeft vier verschillende standen (Neutraal, A,B,C) waarmee het mogelijk is om elk verloopfilter apart te verplaatsen.

De voordelen van het gebruik van frames zijn onder andere:

- het frame blokkeert in de laagste stand. Dit betekent dat het filter niet meer onder uit de houder kan schuiven. Tevens werkt dit sneller omdat een 100x100 filter direct op de juiste plaats komt.

- het filter kan worden vastgepakt bij het frame, dus het filter blijft langer schoon zonder vingerafdrukken

- het filter slijt minder bij het en in- en uitschuiven

- het frame biedt een (beperkte) bescherming als het filter valt

- de filters staan niet meer onder druk in de houder. Dit resulteert in een vlakker filter, wat de scherpte van de foto ten goede komt.

- filterframes kunnen dichter tegen elkaar geplaatst worden dan losse filters. Hierdoor zijn bij het gebruik van frames de problemen van lichtlekkage en weerspiegeling verwaarloosbaar.

Extreem groothoek

Doordat bij de Benro FH100M2 de geleiders meer naar buiten zijn geplaatst is het mogelijk om met een extreem groothoek te fotograferen zonder vignettering. De houder is succesvol getest op 15mm fulframe en zelfs 9mm APS-C. De maximale groothoek zonder vignettering is afhankelijk van de bouw van de lens.

Quick release

Met de blauwe draaiknop wordt de houder vast- of los gezet. Als de blauwe knop los is gedraaid, kan men door de geveerde rode schuif naar achteren te trekken de houder zeer snel verwijderen.

Het bevestigen is zeer eenvoudig: de houder klikt vanzelf vast op de lensring. Dit systeem is daarmee sneller dan sommige andere houders en ook veel veiliger dan constructies met een geveerd palletje aan de zijkant.

 


In de verpakking:

  • Filterhouder
  • Een frame voor 100x150mm filter (FR1015)
  • Een frame voor 100x100mm filter (FR1010)
  • Een lensring voor lenzen met filterdraad 77mm (FH100M2LR77)
  • Een lensring voor lenzen met filterdraad 82mm(FH100M2LR82)
  • Filterklem voor 82mm schroeffilter (FTU2)
  • Handleiding


(noot: filters kunnen NIET zonder filterframe worden gebruikt)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen