PASFOTO'S enkel op afspraak! Bel 050 277438

Benro Include Holder and FH100R82 and Step Down Ring 82-77mm

€149,95 €99,95
Artikelnummer: FH100
Beschikbaarheid winkel: Uit voorraad leverbaar!
Levertijd: Klaar voor afhalen in de winkel of 1 à 2 werkdagen bij verzending.
Beschikbaarheid magazijn:
Levertijd:

De innovatieve aluminium filterhouder van Benro. Met deze filterhouder is het mogelijk om een polarisatiefilter te bedienen terwijl er andere filters zijn geplaatst. Naast het polarisatiefilter is er ruimte voor 3 andere filters van 100mm breed en 2mm dik.

Deze filter-houder kit voor het Benro 100mm-systeem is inclusief de 82mm Lens Ring (FH100R82) en Step Down ring 82-77mm. Geschikt voor Slim polarisatiefilter van 82mm.

We adviseren om de polarisatiefilters van Benro te gebruiken. Als er een filter van een ander merk wordt gebruikt, let er dan op dat deze maximaal 5mm dik is. Als deze dikker is, dan is het niet mogelijk om het eerste slot te gebruiken. U kunt dan slechts twee filters gebruiken. Houd er rekening mee dat de licht-afdichting (voor grijsfilters) alleen bij het eerste slot werkt.

Deze kit kan direct worden gemonteerd op lenzen met een filtermaat van 77mm of 82mm. Om de filterhouder te gebruiken op lenzen met andere filtermaten heeft Benro diverse Step Down ringen.

Let op!Als de houder wordt gebruikt op een 77mm-lens icm met de step-downring, vindt er een vignettering plaats. Indien er een polaratiefilter wordt gebruikt, is er een vignettering tot 20mm. Indien de houder met een slot wordt gebruikt, is er vignettering tot 19mm. Indien de houder met drie slots wordt gebruikt, is er vignettering tot 21mm.

Uiteraard geldt dit niet indien de houder op een 82mm-lens wordt gebruikt. Deze kan dan op een brandpunt van 16mm worden gebruikt zonder vignettering.

 

Let op: de ruimte tussen de bevestigingsschroefjes van de filterhouder is 10,3cm. Dit betekent dat de houder niet geschikt is voor extreem brede lenzen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen