COVID19 - We zijn OPEN! Gelieve voor aankopen die wat tijd vragen - indien mogelijk - op afspraak te komen. Pasfoto's ENKEL op afspraak!

Leofoto Armour LN-324CT + NB-46

€479,00
Beschikbaarheid winkel: Tijdelijk uitverkocht.
Levertijd: Klik op de groene knop voor meer info.
Beschikbaarheid magazijn:
Levertijd:

Leofoto Armour LN-324CT carbon statief met NB-46 balhoofd

De Leofoto Armour statieven lijken op de Hiker-serie maar verschillen in de details. Het LN-324CT carbonstatief heeft een uitneembare middenzuil en is ontwikkeld voor zwaar werk, maar er is wel rekening gehouden met gewicht. De Armour modellen zijn dan ook bedoeld voor fotografen die veel onderweg zijn en een goed compromis zoeken tussen gewicht en stabiliteit. Dit hoogwaardige en degelijke carbonstatief wordt geleverd inclusief het Leofoto NB-46 balhoofd, een multitool, een set spikes en een sterke draagtas.

Lichtgewicht maar zeer sterk carbonstatief

Het lichtgewicht Leofoto LN-324CT carbonstatief is opgebouwd uit maar liefst 10 lagen kruislings geweven carbon en CNC gefreesde aluminium onderdelen, wat voor een maximale sterkte en stabiliteit zorgt. De werkhoogte zonder statiefkop is maximaal 176cm en de minimale werkhoogte is 24cm. De Leofoto LN-324CT is ingeklapt slechts 52 centimeter lang waardoor je dit statief gemakkelijk mee kunt nemen onderweg. Het draagvermogen van het Leofoto LN-324CT statief is maar liefst 20 kilo, terwijl het eigen gewicht 2,84 kilo is inclusief balhoofd. De brede statiefplaat is voorzien van een 3/8-inch statiefschroef om eenvoudig andere statiefkoppen te kunnen monteren.

Soepel uitschuifbare statiefpoten

De soepel uitschuifbare carbon statiefpoten van de LN-324CT bestaan uit vier secties met een pootdiameter van maximaal 32mm. Ze hebben een schroefvergrendeling oftewel twistlock. Je schroeft de statiefpoten dus met een simpele draaibeweging los en vast, zelfs met één hand. De statiefpoten hebben afneembare, schokabsorberende rubber voetjes voor een stabiele grip op iedere ondergrond. Mochten de omstandigheden het noodzakelijk maken, dan zijn die razendsnel te verwisselen voor de meegeleverde roestvrijstalen spikes. Leofoto heeft op een van de statiefpoten een bruine silica foambekleding aangebracht om koude handen te voorkomen tijdens het dragen en vasthouden. Omdat de poten 180 graden kunnen omklappen, is het LN-324CT statief zeer compact in te vouwen, wat uiteraard het vervoer vergemakkelijkt.

Uitneembare middenzuil

De kantelbare poten van dit carbonstatief maken zeer laag bij de grond werken mogelijk, maar als je de uitneembare middenzuil omdraait kun je pas echt bovenop je onderwerp werken voor bijvoorbeeld macrofotografie. De middenzuil is snel en soepel te verstellen door de vlindermoer op de statiefbody, waardoor je ook met handschoenen aan het statief kunt verstellen. Een carbonstatief kan perfect trillingen absorberen, maar door het relatief lage gewicht van een carbonstatief is een contragewicht vaak noodzakelijk om stabiel te kunnen werken. Speciaal daarvoor is een afneembare haak aanwezig onderaan de middenzuil van de Leofoto LN-324CT. Hieraan kun je een cameratas hangen, maar bijvoorbeeld ook een zak met stenen.

NB-46 Statiefkop

Het Leofoto LN-324CT carbonstatief wordt geleverd in combinatie met het NB-46 balhoofd. Dit degelijke balhoofd is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium voor een grote duurzaamheid en heeft een ingebouwde waterpas. Met de stelknoppen bedien je de horizontale verstelling van de gehele kop, die 360 graden rond kan draaien, en de verstelling van de snelkoppeling, die eveneens 360 graden kan roteren. Handig voor panoramawerk! Dankzij de fijne gradenschaal op zowel de statiefplaat als de snelkoppeling kun je dit balhoofd zeer precies verstellen en het professionele NP-60 Arca-Swiss snelkoppelingsplaatje maakt het mogelijk om eenvoudig je camera op het statief te plaatsen. Het eigen gewicht van de NB-46 is 553 gram en het draagvermogen is 30 kilo. De frictie van de kogel is met een grote draaiknop apart instelbaar en de 46mm dikke kogel kan 90 graden kantelen voor verticale opnamen. Je kunt deze statiefkop uiteraard ook op een ander statief gebruiken.

Leofoto: De beste prijs/kwaliteitverhouding

Leofoto is een handelsmerk van Zhongshan Laitu photographic Equipment Co. Ltd, gevestigd in Guangdong. Deze onderneming is opgericht in 2014 en inmiddels is dit één van de toonaangevende gespecialiseerde fabrikanten van fotografische apparatuur in China. Het bedrijf levert hoogwaardige statieven van aluminium en carbon en statiefaccessoires zoals balhoofden, snelkoppelingen en L-plates van zeer hoge kwaliteit, en dat alles tegen een concurrerende prijs. Innovatie en kwaliteit staan hoog in het vaandel als het gaat om Leofoto producten. De fabrieken, testcentra en gemotiveerde medewerkers met aandacht en enthousiasme voor hun producten staan hiervoor garant, waardoor Leofoto statieven en accessoires tot de absolute top behoren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen