OPGELET: pasfoto's zijn enkel op afspraak!!! Maak online een afspraak via Diensten > Pasfoto's

Wie zijn wij?

Bij ons ben je zowel als beginnende, gevorderde als als professionele fotograaf aan het juiste adres. Wij zijn een èchte foto-speciaalzaak met een passie voor fotografie en kunnen je dus met onze ervaring en kennis helpen om de juiste keuze te maken qua materiaal. Als enige Nikon PRO, Sony PRO, Canon PRO èn Fujifilm (GF)X PRO dealer van West-Vlaanderen zijn we dé referentie in alles wat met fotografie te maken heeft. Als beroepsfotograaf kent Lieven als geen ander de knepen van de digitale fotografie en heeft hij qua ervaring en know-how natuurlijk een grote meerwaarde te bieden ten opzichte van de pure verkoper. We helpen je graag met allerhande info en tips zodat je de mooiste beelden kan maken. Lieven werkt professioneel zelf met Nikon (Z6II, Z9), Sony (A1, A9II en A7RIV) en Fujifilm (GF)X en kent dit materiaal dus van binnen en van buiten. Zo heeft hij een antwoord op al je vragen. De portfolio van Lieven (sport-, reis-, kunst-, huwelijks-, en andere fotografie) kan je vinden op www.lievencoudenys.be.

In 1936 begon Maurits Coudenys samen met echtgenote Elza met de zaak in Veldegem. Maurits was er actief als fotograaf - later kwam er ook de verkoop van fotomateriaal bij - en Elza als modiste.

Begin jaren '70 nam zoon Jef (na studies aan Sint-Lukas Brussel) over samen met echtgenote Rita.

In 1980 werd de winkel volledig verbouwd en uitgebreid. Er werd toen naast de winkel en de studio ook een fotogalerie gecreëerd. (VLNR: Jef, Lies, Rita, Hilde, Elza, Bolleke, Maurits en Lieven)

Ook kleinzoon Lieven studeerde in 1996 af aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel waar hij het diploma "Master in Fine Arts" behaalde en is sindsdien actief als fotograaf èn geeft z'n ervaring door bij de verkoop van fotomateriaal in de winkel in Veldegem. In 1996 (ATLANTA) was hij ook voor het eerst actief als officieel fotograaf van het International Paralympic Committee en was sindsdien aanwezig op alle Paralympische Spelen (op de foto tijdens de openingsceremonie van LONDON 2012).

Kleindochter Hilde studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KULeuven en werkte nadien bij New Holland en CNH in Zedelgem en Modena (Italië). In 2004 kwam ze in de zaak om de groei en de uitdagingen van het nieuwe digitale tijdperk aan te pakken.

In 2006 werd de winkel in Veldegem volledig vernieuwd om in de nieuwe digitale wereld onze klanten nog beter te kunnen dienen.

Welkom!

Hilde, Lieven, Rita & Jef