OPGELET: pasfoto's zijn enkel op afspraak!!! Maak online een afspraak via Diensten > Pasfoto's

Fujifilm XF50mm f/1 R WR

Beschikbaarheid winkel: Tijdelijk uitverkocht.
Levertijd: Klik op de groene knop voor meer info.
Beschikbaarheid magazijn:
Levertijd:

Klik hier voor meer info (Engels) en prachtige foto's die X-Photographer Jonas Rask reeds met deze lens gemaakt heeft.

De XF50mmF1.0 R WR is een ultra-snelle mid-telephoto prime lens met een focale lengte van 50mm (equivalent met 76mm in het 35mm film formaat) en een maximale opening van F1.0. Het is de snelste lens die FUJIFILM ooit geproduceerd heeft. Bovendien geeft deze lens een prachtige bokeh en bijzonder mooie onscherpe achtergrond. Dit is ook erg interessant bij straatfotografie, wanneer je een onderwerp wil isoleren van een rommelige achtergrond.

Dankzij de toevoeging van een DC autofocus motor ben je zeker van een snelle en accurate autofocus zelfs wanneer de beelden gemaakt worden met een opening van F1.0. Gezien dit kan resulteren in een bijzonder korte scherptediepte gebruikt de lens ook de Face / Eye AF functie om de juiste scherpte te verzekeren bij het maken van portretten, iets wat bijzonder moeilijk te bereiken is met manuele scherpstelling.

Wanneer je toch de manuele focus wil gebruiken, bijvoorbeeld bij video, kan de focusring 120 graden draaien zodat je een precieze controle hebt en snel door de focusrange kan gaan tot oneindig. Ondanks het feit dat de XF50mm een lens is met grote diameter, is ze een goede en praktische keuze dankzij haar gewicht, afmetingen en weerbestendige afwerking.

Tot slot is de XF50mm ook goed geschikt voor gebruik ‘s nachts of bij slechte lichtomstandigheden, dankzij de grootste opening tot nu toe op een XF lens. Zo kan je meer licht binnenhalen in het beeld, ook met kortere sluitertijd en lagere ISO waarden en dus toch veel detail behalen. Omgekeerd, gecombineerd met hoge ISO waarden, geeft de F1.0 een grote veelzijdigheid en mogelijkheden bij onder andere astrofotografie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen