OPGELET: pasfoto's zijn enkel op afspraak!!! Maak online een afspraak via Diensten > Pasfoto's

Hoya 82.0mm Prond EX Filter Kit

Beschikbaarheid winkel: Tijdelijk uitverkocht.
Levertijd: Klik op de groene knop voor meer info.
Beschikbaarheid magazijn:
Levertijd:

De Hoya PROND EX Filter Kit 8/64/1000 is een set bestaande uit 3 neutraal grijsfilters, ideaal voor foto- en videografen die graag met langere sluitertijden werken. De kit bestaat uit 3 ND-filters; de PROND8 EX, de PROND64 EX en de PROND1000 EX. Deze donkere filters houden respectievelijk 3, 6 of 10 stops licht tegen.

Wanneer er bewegende onderwerpen in je beeld voorkomen, zoals watervallen of een wolkenlucht, geeft dit je de mogelijkheid om met langere sluitertijden te werken, zodat het vallende water of de voorbijdrijvende wolken zijdezacht vastgelegd kunnen worden op de foto. Ook heb je meer controle over de scherptediepte doordat je de mogelijkheid hebt om met een meer open diafragma te werken, zodat je onderwerpen scherp en duidelijk in beeld kunt brengen tegen een zachte onscherpe achtergrond.

Onmisbaar bij video
ND filters zijn ook bij ook bij video-opnamen onmisbaar. ND filters zijn ideaal in een omgeving met veel licht wanneer je bepaalde instellingen wenst te gebruiken waar dit niet mogelijk is met het bestaande licht. Voor het verkrijgen van natuurlijke vloeiende bewegingen in je video-opnamen, kun je het beste de sluitertijd aanpassen aan je framerate-instelling.


Combinaties van PROND EX-filters
De keuze van welk ND-filter je gebruikt hangt af van welke intenties je hebt om het gewenste effect in je opnamen te bereiken. Als het effect met een enkel ND-filter niet voldoet aan jouw visie, kan een combinatie van de PROND EX-filters ook handig zijn. De combinatie van PROND8 EX + PROND64 EX geeft bijvoorbeeld het effect dat gelijk is aan een ND500-filter, dat kan worden gebruikt om een onwerkelijke fantasiewereld vast te leggen. De combinatie van PROND8 EX + PROND1000 EX geeft het effect dat gelijk is aan een ND8000 grijsfilter, waarmee het oppervlak van de zon kan worden vastgelegd zonder overbelichting met een effen kleur en zichtbaarheid van de zwarte vlekken.


PROND8 EX (3-stops)
Het Hoya PROND8 EX grijsfilter is ideaal om overdag met lichtgevoelige lenzen te fotograferen met een wijd open diafragma, wat perfect is voor portretten met een kleine scherptediepte. Het onderwerp wordt scherp en duidelijk weergegeven op de zachte onscherpe achtergrond. Andere aanbevolen onderwerpen zijn night trails, vuurwerk en bliksemschichten.

PROND64 EX (6-stops)
Het Hoya PROND64 grijsfilter is ideaal om overdag bewegende onderwerpen met een vervaagde beweging vast te leggen, wat niet alleen kan worden gerealiseerd met camera-instellingen. Aanbevolen voor landschappen, stadsfoto's, video's en andere fotografische onderwerpen.

PROND1000 EX (10-stops)
Het Hoya PROND1000 grijsfilter is ideaal voor het expressief vastleggen van een onwerkelijke fantasiewereld dankzij de 10-stops vermindering van de hoeveelheid licht. Het wordt op grote schaal gebruikt in zeegezichten om golven te vervagen, straatfotografie om mensenmassabewegingen toe te passen en architectuur om bewegende mensen te wissen.

Optisch glas en ACCU-ND coating
De Hoya PROND EX filters zijn gemaakt van helder optisch glas voor een optimale beeldkwaliteit. De speciale metallic ACCU-ND coating is aan beide zijdes van het glas aangebracht en verzekert de neutrale eigenschappen van de filters ten opzichte van kleur. De duurzame ringen van de filters zijn gemaakt uit één stuk lichtgewicht aluminium waardoor de Hoya PROND EX filters eenvoudig in gebruik zijn. De filters zijn aan de voorzijde voorzien van een filterdraad, waarop je een extra filter of lensdop bevestigt.


Kenmerken

  • Set met 3 professionele neutrale grijsfilters van 3, 6 en 10 stops
  • Essentieel hulpmiddel voor fotograferen en filmen met lange sluitertijden
  • Meer controle over instellingen en scherptediepte
  • Helder optisch glas voor een optimale beeldkwaliteit
  • Duurzame filterring gemaakt uit één stuk aluminium
  • ACCU-ND coating voor neutrale eigenschappen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen