OPGELET: pasfoto's zijn enkel op afspraak!!! Maak online een afspraak via Diensten > Pasfoto's

Hoya 82.0mm Variable Density II

Beschikbaarheid winkel: Tijdelijk uitverkocht.
Levertijd: Klik op de groene knop voor meer info.
Beschikbaarheid magazijn:
Levertijd:

Hoya Variable Density II 82mm
De Hoya Variable Density II is een filter met een instelbare dichtheid van 1.5 tot 9 stops. Het filter heeft een vernieuwd ontwerp met een draaibaar frame en een handige draaiknop voor gemakkelijke bediening.

Langere sluitertijden
Zonder het diafragma aan te hoeven passen, heb je met het Hoya Variable Density II filter de vrijheid om de sluitertijd naar wens in te stellen. Dat zorgt voor prachtige bewegingsonscherpte-effecten bij bijvoorbeeld watervallen of rijdende auto's.

Groter diafragma
Het Hoya Variable Density II maakt een groter diafragma mogelijk bij overbelichte situaties om zo de scherptediepte te verkleinen en meer aandacht op je onderwerp te vestigen.

Geen overbelichting
Zelfs bij een sluitertijd van 1/8000 seconden kan een f/1.4 of f/1.2 diafragma resulteren in overbelichting. Dit voorkom je door het Hoya grijsfilter in te zetten en de lichtinname aan te passen.

Voordelen van een variabel grijsfilter
Het filter kan sluitertijden verlagen wanneer je tegen de grenzen van de instelbare sluitertijd van je camera aanloopt. Bovendien vergroot de Hoya Variable Density II het bokeh-effect in situaties met te veel licht en voorkomt daarmee overbelichting.

Voor videomakers
Bij het maken van video's is het van belang dat de sluitertijd past bij de ingestelde framesnelheid. In tegenstelling tot bij het maken van foto's ontstaat er bij een te snelle sluitertijd een schokkend effect in je video's. Door het Hoya Variable Density II filter in te zetten, is het mogelijk de sluitertijd aan te passen aan de juiste waarde, waardoor je vloeiende beelden verkrijgt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen