OPGELET: pasfoto's zijn enkel op afspraak!!! Maak online een afspraak via Diensten > Pasfoto's

Lensbaby Fixed Body W/Obscura 50 Optic For Nikon F

Beschikbaarheid winkel: Tijdelijk uitverkocht.
Levertijd: Klik op de groene knop voor meer info.
Beschikbaarheid magazijn:
Levertijd:

Lensbaby Fixed Body met Obscura 50 Optic Nikon F-mount objectief
Maak dromerige beelden met het unieke Lensbaby Fixed Body met Obscura 50 Optic objectief. Deze ongewone 50mm lens biedt je een veelzijdig pallet aan mogelijkheden: pinhole, pinhole sieve en zone plate. De nostalgische lens doet oude tijden herleven en tilt jouw creativiteit naar een hoger niveau!

Pinhole-fotografie
Waar traditionele lenzen glaswerk gebruiken om licht vanuit meerdere hoeken op je camerasensor te laten vallen, heeft een Pinhole objectief slechts een klein gaatje waar het licht doorheen valt. Daardoor is er geen scherpstelling nodig en ontstaat er een zeer grote scherptediepte. De lens vraagt wel om langere sluitertijden of hogere ISO-waarden.

Geen stof
De beeldelementen van de Lensbaby Fixed Body met Obscura 50 Optic bestaan uit meerdere lagen van uiterst dun chroom op glas. Dat voorkomt het ophopen van stof op je camerasensor.

Veelzijdig: 3 opties
Je hebt de keuze uit drie diafragma-instellingen: Pinhole, Pinhole sieve en Zone plate. Pinhole staat gelijk aan een f/161 diafragma en biedt opnames die sterk lijken op de beelden van de ouderwetse pinholecamera's.

Pinhole sieve
Bij Pinhole sieve ga je voor een f/64 diafragma. Deze stand laat door 523 gaatjes meer licht op de camerasensor vallen en zorgt daardoor voor meer creatieve effecten.

Zone plate
Zone plate biedt een diafragma van f/32 en laat nog meer licht binnen. Dit diafragma bestaat uit een serie van 47 ringen rondom een centrale opening. Qua effect lijkt zone plate op pinhole sieve, maar waar Pinhole en Pinhole sieve over het gehele beeld scherp zijn, is Zone plate dat alleen in het midden en wordt hij naar de randen steeds vager.


Kenmerken 

  • Dromerige beelden
  • Keuze uit drie pinhole-fotografie opties
  • Handmatige focus
  • Geschikt voor full-frame
  • Diafragma's van f/161, f/64 of f/32
  • Voorzien van anti-reflectie coating
  • Glaswerk voorkomt stof op je camerasensor
  • Filterdraad 46mm
0 sterren op basis van 0 beoordelingen